Vårens beste turnering er avholdt!

Takk unge, takk ferske, takk gode og ja, takk til dere alle sammen, for at dere gjør fadderturneringene til et så morsomt arrangement. Jeg har det like gøy hver gang! 🙂

Da jeg ikke vet hvordan jeg skal formulere meg bedre enn jeg gjorde i tilsvarende artikkel fra i fjor, og året før, gjenbruker jeg teksten her:

Dere nybegynnere har imponert over hele linja! Dere synes sikkert selv at dere kunne/burde ha levert langt bedre, men vit at vi som har spilt golf i noen år utmerket godt husker hvor ufattelig vanskelig denne sporten var i begynnelsen. Faktisk synes mange av oss det fortsatt er fryktelig vanskelig… Dessuten fantes det vel knapt noe som var verre å utsette seg for enn å skulle prestere i en turnering! For ikke å snakke om i det hele tatt å delta i en!

Så… GRATULERER til dere ALLE! Dere har akkurat krysset den aller høyeste golfterskelen! 🙂

Vel, det var nok ros. Nå over til alvoret! Vi har jo konkurrert, og noen av dere lurer sikkert fortsatt på hvordan (bortsett fra at vi har forsøkt å få ballen i koppen). Derfor et par ord om dette:

Vi tok handicapet til “fadderbarnet” og slo det sammen med handicapet til “fadderen”. Summen her ga oss X antall ekstra slag i forhold til banens par. Deretter hullet vi ut alle hullene vi spilte, summerte slagene vi hadde brukt, og trakk fra ekstraslagene. Resultatet av dette regnestykket ble lagets score.

-Og slik ser resultatlisten ut:

Kolonnene betyr, fra venstre mot høyre:

• Plasseringen til laget
  • Lagets navn, basert på spillernes navn
  • Lagets hcp
  • Antall tildelte (ekstra) slag laget fikk, basert på hcp
  • Lagets score, i forhold til lagets par (banens par pluss tildelte slag)
  • Hvor langt vi er i runden (F er en forkortelse for Finished)
  • SH betyr at laget med lavest hcp ble dømt foran noen andre med lik score. (S3 betyr at lagene har likt handicap. Da plasseres laget som spilte de siste 36/18/9/6/3/1 hullene best foran.)
  • Netto score (hvis man spiller på lagets par står det 36)

Ergo: Gratulerer med en flott seier, Kari Busk og Gina Gisholt!
(Legg merke til at det bare er 11 slag som skiller lagene først og sist på listen. Marginene er små!)

Nå håper jeg dere alle har opplevd at turneringer er mer morsomt enn skummelt, mer hyggelig enn dere trodde, og at dere (bare dere har fikset hva enn det er dere må justere på svingen) snart melder dere på neste turnering. Dere er i hvertfall hjertelig velkomne!

Avslutningsvis legger jeg ved lenken til turneringen i Golfbox.

Takk for innsatsen alle sammen!

Om Erol Robert Haagenrud

Sitter i styret i Tjøme Golfklubb og er også Sportslig leder i klubben. Gjør i tillegg så godt han kan med nettsiden du ser på nå. Driver teeoff.no på fritiden, hvilket gjør at det brått ikke er så mye tid til golf lenger. Klarer allikevel å klemme inn et par runder i løpet av sesongen...

1. Kathrin Engan Eckhoff Kathrin Engan Eckhoff på 9. juni 2019 kl 22:55

Gratulerer Gina og Kari!🏌️‍♀️