Proshop: 33 39 19 07   |    Kontor: 33 39 15 10   |   Logg inn Golfbox   |   Banestatus: Åpen! Klikk her for priser.

Tjøme GK med sosialt nettverk

Markedskomitéen i Rød Golf AS (eller Tjøme Golfklubb, avhengig av øyet som ser) besluttet for en tid tilbake å lage et verktøy som skulle gjøre det enklere for medlemmene i klubben å finne spillepartnere. Den opprinnelige tanken var å gjøre dette via f.eks en Facebook-gruppe eller Facebook-side, men for det første er faktisk ikke alle medlemmer i TGK på Facebook, dessuten har vel ikke akkurat "Fjesboka" vist seg å være sin tillit verdig i det siste.

Jeg har derfor (med styret i Tjøme Gk og Ingmar Ellefsens velsignelse) i stedet gått en annen vei, og opprettet noe som minner om Facebook på tjomegolfklubb.no.

Tjøme Sosial

Hvis man registrerer seg som bruker på tjomegolfklubb.no får man nå tilgang til en del nye sider som man må være innlogget for å kunne se. Konseptet her er:

• Alle har hver sin profilside hvor man presenterer seg selv (i større eller mindre grad)
  • Man kan opprette såkalte grupper som andre medlemmer (av Tjøme Sosial) kan melde seg inn i. I disse gruppene kan man skrive innlegg og/eller kommentere på innlegg.
  • Man kan publisere nyhetsoppdateringer som vises på profilen din, i tillegg til i den såkalte feeden til de du "har blitt venner med" der inne. Man kan kommentere på andres nyhetsoppdateringer, og jeg tror jammen man kan "like" også. Heftig dette her! 🙂
  • Man kan sende private meldinger til hverandre. (Se tekst lenger ned om privatliv.)

(Med registrere seg som bruker menes at du må opprette en ny bruker på tjomegolfklubb.no. Dette har ingenting med f.eks Golfbox (eller andre nettsider) å gjøre...)

Bildet på toppen viser for øvrig undertegnedes profil der inne. Og under her ser du hvordan menyen i toppen til høyre på tjomegolfklubb.no endrer seg, avhengig av om du er innlogget på siden eller ikke:

Menyen øverst til høyre og forskjellen mellom å være innlogget eller ikke.

Dette er fortsatt i "beta", så ikke publiser ting du ikke våger å si direkte til folk i virkeligheten. Dessuten! De som er administratorer på tjomegolfklubb.no (som f.eks jeg) kan se alt bortsett fra private meldinger til hverandre. -Og selv private meldinger kan de av oss som drifter nettsiden se, om vi virkelig vil. Alt lagres jo i databasen. (Igjen, dette er ikke annerledes enn f.eks Facebook, men det er kjekt å være klar over det!)

Hvordan Tjøme Sosial ser ut for administratorer.

Nå er uansett tanken at dette verktøyet skal knytte medlemmene sammen, så jeg regner med at ovenfor nevnte utfordringer bør gå bra å forholde seg til.

Jeg har for øvrig allerede opprettet en gruppe her inne som heter Spillepartner. Den beskrives med følgende ord:

Her kan du søke etter spillepartnere hvis du har satt deg opp i Golfbox og ikke ønsker å spille alene. -Eller du kan fortelle andre at det bare er å kontakte deg hvis noen trenger en spillepartner!

Håpet er blant annet at denne gruppen fylles av medlemmer som tilkjennegir at de ikke er skumle å sette seg opp sammen med i Golfbox, selv om den som ønsker å joine er 100 % nybegynner eller føler seg 150 % elendig til å spille golf... 🙂

Her inne opererer vi forresten under fullt navn.

Dette er foreløpig såpass ferskt at det fortsatt er under delvis utvikling. Regn derfor med at endringer vil kunne skje.

Mvh Erol

Om Erol Robert Haagenrud

Sitter i styret i Tjøme Golfklubb og er også Sportslig leder i klubben. Gjør i tillegg så godt han kan med nettsiden du ser på nå. Driver teeoff.no på fritiden, hvilket gjør at det brått ikke er så mye tid til golf lenger. Klarer allikevel å klemme inn et par runder i løpet av sesongen...