Proshop: 33 39 19 07   |    Kontor: 33 39 15 10   |   Logg inn Golfbox   |   Klikk her for banestatus | Klikk her for priser.

RØD GÅRD KAFÉ

Rød Gård Kafe holder til i det som idag er klubbhuset på Tjøme golfklubb, beliggende mellom kommunehuset og legekontoret, like utenfor sentrum.

Kafeen har en helt unik atmosfære. De herskapelige, velstelte og grønne omgivelsene skaper et avslappet miljø. Her finner du det perfekte stedet for en sommerlig lunsj, en kaffepause men noe attåt, eller kalde forfriskninger. Vi har skjenkebevilling for øl og vin. Mange av kafeens gjester er selvsagt golfere, som bruker kafeen til å lade batterier og fylle sine næringslagre før, under og etter runden.

Solen skinner alltid på Tjøme, og våre gjester kan velge mellom stillheten i haven på østsiden eller det mer livlige tunet på vestsiden. Inne finner du både den staselige storstuen og intime små stuer om du skulle ønske en pause fra solen (eller en kort regnskur).

ÅPNINGSTIDER

Åpent 10-17 fra 1/7 til 6/8, samt alle lørdager og søndager mellom 17. mai og 7. september.

HISTORIE

Med gårdsnummer 1 og med bygningsmasse fra 1856, er det historisk sus over gården som i dag har blitt til Tjøme Golfklubb.

Bygningsmassen ble oppført av skipsreder Ole Larsen Røed (1823-1904), som drev en betydelig rederibedrift. Hans rederi var rundt 1884 det største i Tønsbergs tolldistrikt med en tonnasje på til sammen 4853 tonn.

På det tidligere stabburet, som idag fungerer som proshop, henger gallionsfiguren fra skipet ”Sir John Lawrence». Den forestiller John Laird Lawrence (1811 – 79), som skipet var oppkalt etter. Han ble adlet i 1858, og ble generalguvernør i India og medlem av styret i det Øst-Indiske Kompani. Uvisst av hvilken grunn tok rederen O.L. Røed gallionsfiguren på land da skipet kom i norsk eie i 1883. Forliset i 1904 ble på Tjøme satt i sammenheng med at det betød ulykke å ta en gallionsfigur på land.

Kom innom kaféen og ta deg tid til å studere bilder på veggene og gamle notater fra seilskutetiden.

Dikteren Alf Larsen ble født på Hudø rett vest for Tjøme. Etter atten år i Danmark kjøpte han i 1921 Rød Gård i Tjøme sentrum og slo seg ned i Norge for godt. På Tjøme fikk han også fredet den første og nordligste delen av Rød-Dirhue landskapsvernområde i 1942. Alf Larsen debuterte som lyriker i 1912 og utgav etter hvert en rekke diktsamlinger og essays. Diktene ble preget av naturfrom livstro. Mye av hans diktning er, direkte eller indirekte, preget av Tjømes landskap. Som kulturdebattant og samfunnskritiker var han omstridt i sin samtid, og ble av både venner og motstander ofte kalte «Tjømekjeften». Etter krigen var han også med på å stifte Dreyfers forlag, samt var skribent i Farmand og avisa Morgenbladet. Alf Larsen ble gravlagt på kirkegården ved Tjøme kirke16. desember 1967. I Tjøme sentrum står også Alf-Larsen-monumentet som ble avduket 21. juli 1985 i anledning hans 100 års fødselsdag, en skulptur inspirert av Larsens dikt om øyas eikeskog som ikke lenger fins. Men; eikene på Rød Gård blir tatt godt vare på av dagens eier Nora Hoff.

Alf Larsens utvalgte verker kan leses i kaféen.

Meny*

Ta med

Wrap med kylling eller røkelaks Kr. 59,-

Varmretter

Karbonadesmørbrød Kr. 89,-

Dagens salat Kr. 99,-

Omelett med fetaost og serranoskinke Kr. 109,-

Smørbrød med røkelaks og eggerøre Kr. 119,-

Toast med brie, valnøtter og honning Kr. 119,-

Rekesmørbrød Kr. 129,-

Toast med mozarella og ramsløkpesto Kr. 129,-

Dagens varmrett Kr- 169,-

Bakst

Nystekt vaffel | Kr. 30,-

Dagens bolle/kake Kr. 35,-

Drikke

Kaffe/Te Kr. 20,-

Espresso/Cappuchino/Caffe Latte Kr. 40,-

Vann/mineralvann/alkoholfritt øl Kr. 30,-

Eplemost Kr. 40,-

Aass fatøl (0,5 l.) Kr. 79,-

På glass

Meinklang Burgenland Rot, Østerrike Kr. 79,-

Meinklang Gruner Veltliner, Østerrike Kr. 79,-

På flaske

Ice Tropez Fersken/Rose Cocktail (27,5 cl) Kr. 119,-

Albino Armani Prosecco, Veneto, Italia (1/2 flaske) Kr. 199,-

Castello di Farnetella 2018, Chianti, Italia Kr. 299,-

Donnhoff Riesling Trocken 2017, Tyskland Kr. 299,-

Castellblanc Organic Brut Nature, Cava, Spania Kr. 299,-

Primoris Premier Cru Brut, Champagne, Frankrike Kr. 599,-

---

 

* Menyen kan fravike utenfor høysesong

Kaféen er stengt i helgen

Av Geir Jørgensen | 17. august 2018 | 0 kommentarer

Grunnet arrangement på kvelden blir vi nødt til å holde kafeen stengt på lørdag. Det samme gjelder søndag pga turneringen. Vafler selges fra shop, og jeg jobber med å tilby best mulig reservetilbud på mat i tillegg. Mvh Geir

Rød Gård Kafé åpner til helgen!

Av Erol Robert Haagenrud | 15. mai 2018 | 0 kommentarer

Kommende helg åpner kaféen igjen dørene! Frem til juli vil det være åpen kafé i helgene, deretter vil det holdes åpent hver dag gjennom høysesongen. Anne og Vera er på plass fra klokken 10:00 til 17:00, og har mye godt å by på fra en rikholdig meny. Vel møtt!

The Open-finalen i klubbhuset på søndag!

Av Erol Robert Haagenrud | 21. juli 2017 | 0 kommentarer

Ah… The Open! På søndag er avslutningen på den 146.(!) utgaven av British Open, (som spilles på Royal Birkdale utenfor Liverpool i England), og i den forbindelse holder Rød Gård Kafé åpent gjennom hele sendingen, som naturligvis vises på storskjerm i klubbhuset. Frem til klokken 17:00 selger Anne og Vera for anledningen Full English Breakfast,…

Rød Gård Kafé – er du heldig spanderer vi lunsjen

Av Ingmar Ellefsen | 7. juli 2017 | 0 kommentarer

Rød Gård Kafé ligger i sentrum av Tjøme, mellom kommunehuset og Statoil. Den erværdige bygningsmassen fra 1856, parkanlegget og de høyreiste eiketrærne, setter en perfekt ramme rundt et herlig måltid. Anne og Vera er på plass fra klokken 10:00 til 17:00 hver dag i juli, og har mye godt å by på. Fjorårets bestselgere vil…

Regelkveld torsdag 6. juli

Av Erol Robert Haagenrud | 3. juli 2017 | 3 kommentarer

Nei, reglene i golf er hverken kjedelige, meningsløse eller spesielt vanskelige. Men det er mange av de (34, for å være helt nøyaktig. Dette i tillegg til eventuelle lokale regler.), hvilket gjør at det allikevel kan virke både overveldende og forvirrende på mange av oss. Derfor arrangerer vi regelkveld i klubbhuset førstkommende torsdag (6. juli)…

Sommerutstilling på Rød Gård Kafé

Av Ingmar Ellefsen | 3. juli 2017 | 0 kommentarer

Sommerutstillingen åpner søndag 9. juli klokken 15. Velkommen! Se skulpturene til Trond Fredriksen og maleriene til Nina Westgård. Utstillingen varer frem til 15. august, og det holdes åpent hver dag klokken 10-17. Kombiner kunstbesøket med en herlig lunsjrett fra vår gode meny.  

Rød Gård Kafé åpen hver dag

Av Ingmar Ellefsen | 30. juni 2017 | 0 kommentarer

Fra i morgen er kaféen åpen hver eneste dag! Anne og Vera er på plass fra klokken 10:00 til 17:00 og har mye godt å by på. Fjorårets bestselgere vil fortsatt være på menyen. Vår smørbrødmeny er utvidet til å også omfatte rekesmørbrød og roastbeef. I tillegg til vafler og kaker kan du i år…

I morgen åpner Rød Gård Kafé

Av Ingmar Ellefsen | 19. mai 2017 | 2 kommentarer

Kommende helg åpner kaféen igjen dørene! Frem til juli vil det være åpen kafé i helgene, deretter vil det holdes åpent hver dag gjennom høysesongen. Anne og Vera er på plass fra klokken 10:00 til 17:00 og har mye godt å by på. Fjorårets bestselgere vil fortsatt være på menyen. Vår smørbrødmeny er utvidet til…

God mat og drikke på Rød Gård Kafé

Av Ingmar Ellefsen | 6. juli 2016 | 0 kommentarer

Anne og Vera jobber på kaféen i sommer. De tryller frem de herligste retter ut av en utvidet meny. Besøk kaféen – du vil komme tilbake. Det serveres ukens middag i sommer. Alle retter er rimelig priset. Skjenkebevilling for øl og vin er på plass.  

Til helgen åpner Rød Gård Kafé dørene for første gang i år!

Av Geir Jørgensen | 20. mai 2016 | 0 kommentarer

Frem til juli vil det holdes åpent på lørdager og søndager fra 10.00 til 17.00, med forbehold om at været er ålreit. Deretter vil det holdes åpent hver dag ut “fellesferien”. Nytt av året er at du nå kan få servert både øl, vin og bobler. Menyen er også noe endret og noe utvidet. Blant…

Pin It on Pinterest

Share This