GOLF I SKOLEN

image

Golfklubben med nærhet til skolene på Tjøme ønsker å presentere golf som en egnet aktivitet for alle barn og unge i kommunen. Golf i skolen er et samarbeid som har som formål å la elevene bli kjent med golf som en morsom, utviklende og sosial aktivitet. Golf er en idrett som passer for de fleste, og det er enkelt og forstå hva spillet går ut på. Ved hjelp av golfkøller skal ballen slås fra et bestemt sted til et annet. En ball slås fra utslagsstedet og oppi et hull på færrest mulig slag. Banen er en slags terrengløype og består av inntil 18 ”hull”, som alle er forskjellige. Golf lærer barn og unge samspill, regelforståelse og ferdigheter de kan ha glede av hele livet.

Golf i skolen:

Elevene besøker golfklubben fire ganger. Hver økt varer 90 minutter. Opplegget vil gi elevene en innføring i golfens verden og regler for sikkerhet. Bli kjent med klubben, anlegget og treningsområder. Vi bruker forskjellige køller til forskjellige oppgaver. Elevene vil bli introdusert for ulike typer av slag. Korte og lange, høye og lave slag. Øktene vil også inneholde morsomme leker, øvelser og konkurranser. Golf i skolen ledes av dyktige aktivitetsledere, erfarne golfspillere med trener kompetanse og hovedtrener.

Trinnene deles inn i mindre grupper:

For å få til et godt læringsutbytte, deler vi inn i grupper. Maks antall 15. Inndelingen er det fint om skolen avklarer med elevene på forhånd. Golfklubben stiller med utstyr.

Praktisk informasjon:

Golf i skolen foregår i hovedsak ute. Vi er både aktive og tar pauser. Elevene må derfor kle seg etter været. Vi anbefaler at elevene har med vannflaske. Stiller praktisk kledd. Om nødvendig i kledd et ekstra varmende lag (superundertøy), vindtett jakke, lue, regntøy og godt fottøy (vanntette).

image-6-1

For mer informasjon om "Golf i skolen" kontakt Hege Buschmann Indseth, ansvarlig for barne- og ungdomsidrett. E-post

image-17-1